• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

De werking van edelstenen: wat doen ze precies?

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 12:00

Hoe edelstenen werken maakt ons altijd nieuwsgierig omdat ze zo mysterieus en kleurrijk zijn. Voor de een zijn edelstenen mooie pronkstukken voor in huis, voor de ander geven edelstenen kracht en energie. Maar wat doen edelstenen precies? Hoe kies je de juiste edelsteen voor jou en hoe kan jij er in het dagelijks leven rust en kracht uit halen? In dit artikel leer je meer over wat edelstenen zijn, de werking van edelstenen en hoe je de juiste edelstenen kiest. 

In dit artikel

Wat zijn edelstenen?

De werking van edelstenen

Maar hoe kies je de juiste edelstenen?

Hoe reinig je edelstenen

Wat zijn edelstenen?

Alles om ons heen is energie, dat weten de meeste mensen wel. Of het nu gaat om onze omgeving, eigen gedachten en emoties: alles is energie. Alles heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Edelstenen activeren en verbinden je opnieuw met dat deel van je eigen energie dat je in beweging houdt naar waar je wilt zijn.

Van oudsher waren mensen zich volledig bewust van deze edelstenen en hun ingebouwde mysterieuze kracht. Wat voor edelsteen het ook was, mensen zijn altijd al aangetrokken door edelstenen vanwege de positieve energieën. De meerderheid van de edelstenen is mineraal, sommige zijn organisch zoals koraal. Edelstenen zijn in feite een kristalstructuur van een samenstelling van chemische verbindingen die in de rotsen worden aangetroffen.

Organische edelstenen worden in de plant en dieren voornamelijk in het zeewater aangetroffen. Edelstenen worden geïdentificeerd door:

  • hun hardheid;
  • kristal en optische eigenschappen.

Edelstenen zijn een geschenk uit de natuur en daarom hebben ze mysterieuze natuurlijke krachten van binnen.

De werking van edelstenen

Ongeacht wat je leest over de eigenschappen van edelstenen, edelstenen werken niet zonder dat je je actief bezig houdt met hun energie. Ze kunnen je geen geluk, liefde of geld brengen. Maar ze kunnen je eigen vibraties versterken, je eigen "programma" activeren zodat je nieuwe kansen ziet, je hart opent en liefde aantrekt, je inspanningen focust en je leven verbetert, enzovoort ...

Edelstenen hebben een buitengewoon krachtig vermogen om je te verbinden met wat je al hebt, maar misschien heb je het nooit gebruikt of was je je niet bewust van het bestaan ​​ervan. Edelstenen helpen je contact te maken met jezelf, naar binnen te kijken en dat deel van jezelf te vinden dat weet hoe je moet liefhebben en ontvangen, beschermen en vechten, inspiratie vinden en je geest concentreren, genezen en creëren, jezelf uitdrukken op een manier die vreugde en volheid aan je brengt.

Maar hoe kies je de juiste edelsteen?

Velen van ons voelen de kracht achter edelstenen. Maar we zijn nog niet helemaal bekend met hoe we deze krachten communiceren. Het kan zijn dat je een bepaald gevoel krijgt bij edelstenen, of helemaal niet.  Als je dat gevoel totaal niet hebt bij een bepaalde edelsteen dan zal het niet bij je werken. Volg je intuïtie bij het uitzoeken van edelstenen. Ze zeggen weleens dat de edelsteen jou vindt, niet andersom. 

In de Edelstenen ABC van Gem Interior vind je alle edelstenen die bij Gem Interior verkocht worden op naam met daarbij een beschrijving van de werking. Kijk vooral of de edelsteen jou aanspreekt en volg daarin je gevoel. 

Hoe reinig je edelstenen 

Je kunt je stenen reinigen op basis van hun type en kleur. Voor zachtere stenen zoals seleniet of malachiet kan je het beste zon- of maanlicht gebruiken in plaats van water. Welke methode je ook kiest, het reinigen van stenen hoeft geen gedoe te zijn. Methodes die ik het liefst gebruik zijn:

  • Reinigen door een stokje salie te branden. Na het aansteken blaas je het uit zoals het blijft smeulen. Houd je kristal direct in de rookpluim en ga hiermee door tot je het gevoel hebt dat het voldoende is gereinigd;
  • Laat de steen in zout water weken. Geen zeewater in de buurt? Meng dan een verhouding van 3 eetlepels van zout tot een halve liter water. Laat je steen 12 uur in dit mengsel trekken. Het vereist wat geduld! Houd er rekening mee dat bepaalde stenen zoals seleniet en haliet oplossen in (zout) water;
  • Naast weken in zout water kan je je stenen ook in de regen of natuurlijk water laten liggen. De kracht van schoon regenwater en natuurlijk water kan de negativiteit uit jouw steen spoelen.

Welke edelsteen past bij jou?

Nu je meer weet over de werking van edelstenen vraag je je vast af welke edelstenen op dit moment het beste bij jou passen? Neem een kijkje in de Gemshop en vind een passende edelsteen. 

Meer inspiratie opdoen?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.