• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

Edelstenen en volle maan

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 13:26

Volle maan: we kunnen de diepe connecties die we hebben met de maan niet negeren. De volle maan beïnvloedt ALLES, en het is enorm krachtig. De maan bepaalt het ritme van ons leven hier op aarde. Een van de beste tijden om edelstenen te reinigen en op te laden, is tijdens de volle maan van elke maand. Maanlicht en zonlicht zullen op elk moment je edelstenen reinigen en opladen, maar tijdens de volle maan is de energie van de maand en de planeet echt veel intenser. Weet jij al hoe je je edelstenen oplaadt bij volle maan? Ontdek het hier!

In dit artikel

Waarom zijn mensen gefascineerd door het maanlicht?

Edelstenen en volle maan 

Hoe laad je edelstenen op bij volle maan?

Volle maan in 2022

Waarom zijn mensen gefascineerd door het maanlicht?

Mensen zijn altijd al gefascineerd geweest door de maan. De diepe maanverbindingen en krachten tussen mensen en de maan bestaan al sinds het begin der tijden. De prachtige maan die we aan de nachtelijke hemel bewonderen heeft op meerdere manieren invloed op onze wereld. De maan beïnvloedt namelijk de getijden van de oceaan door de zwaartekracht, evenals de mensen en dieren die op aarde bestaan op manieren die we nog steeds niet volledig begrijpen.

Kijken naar een maansverduistering en getuige zijn van de aanwezigheid van de maan bij daglicht, doet mensen stilstaan. Het geeft motivatie om te observeren en je af te vragen over wat er plaatsvindt tussen de hemelen. De redenen waarom mensen zo gefascineerd zijn door de maan omvatten wetenschappelijke nieuwsgierigheid en ontdekkingen, evenals inspiratie voor creativiteit en meditatie.

edelstenen en volle maan

Edelstenen kunnen unieke energieën absorberen en vast houden, zowel positief als negatief. Het is dus belangrijk om ze vaak te reinigen en de volle maan is de perfecte tijd om dit te doen. Met reinigen bedoelen we reinigen op een energetisch niveau, niet alleen het schoonmaken van de steen. Veel mensen geloven dat de volle maan de energie van een kristal kan zuiveren en ook de positieve energieën of natuurlijke eigenschappen die het bevat kan opladen.

Hoe laad je edelstenen op bij volle maan?

Er zijn veel manieren waarop je je kristallen op kan laden bij volle maan. Je kan ervoor kiezen om kruiden te gebruiken, ze onder water af te spoelen of een groter kristal te gebruiken. De meest krachtige manier om dit te doen is om ze in het licht van de volle maan te zetten in het water. Als je de exacte volle maan mist is dat geen probleem! Als je ze de avond ervoor of de nacht nadat de maan vol is buiten zet, dan werkt het net zo goed.

De volle maan is ook een krachtige tijd om alles los te laten of te erkennen dat je niet langer dient. Hoewel het belangrijk is om intenties vast te stellen met de edelstenen die je hebt gereinigd, wil je misschien ook een ritueel opnemen tijdens deze krachtige tijd om het meeste uit de energie van de volle maan te halen. Je zou een kaars kunnen aansteken, wat dingen opschrijven die je loslaat of waar je verder mee wilt gaan, en dan het papier waarop je het schrijft verbranden en de as terugbrengen naar de aarde (veiligheid voorop natuurlijk). Deze oefening is krachtig, in die zin dat het kan helpen om het oude op te ruimen, om ruimte te maken voor het nieuwe dat je manifesteert door intenties te zetten met je kristallen. Vertrouw zoals altijd op je eigen intuïtie en op wat voor jou goed voelt. Gem Interior heeft een aantal prachtige rituele sets in de Gem Shop die je misschien wilt bekijken. 


Edelstenen en volle maan

Volle maan in 2022

Maankalender 2022 Datum & Tijd
Volle maan in Kreeft 18 januari 2022 - 00:51 uur
Volle maan in Leeuw 16 februari 2022 - 17:51 uur
Volle maan in Maagd 18 maart 2022 - 08:20 uur
Volle maan in Weegschaal 16 april 2022 - 20:57 uur
Volle maan in Schorpioen Een volle maan die helderder en groter is dan de normale volle maan. 16 mei 2022 - 06:15 uur
Supermaan in Boogschutter (Supermaan) 24 juni 2021 - 20:40 uur
Supermaan in Steenbok 13 juli 2022 - 20:38 uur
Volle maan in Waterman 12 augustus 2022 - 03:36 uur
Volle maan in Vissen 10 september 2022 - 11:58 uur
Volle maan in Ram 9 oktober 2022 - 22:54 uur
Volle maan in Stier 8 november 2022 - 12:02 uur
Volle maan in Tweelingen 8 december 2022 - 05:09 uur

edelstenen bij gem interior 

Na het lezen van het opladen van edelstenen bij volle maan ben je vast nieuwsgierig naar stenen die je perfect kan gebruiken door de dag heen, tijdens meditaties of wanneer je gaat slapen.

Laad de stenen op bij volle maan om ze weer nieuwe energie mee te geven. 

Meer inspiratie opdoen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.