• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

Boost up your home: deze edelstenen moet je in huis hebben

Gepubliceerd op 26 juni 2021 om 19:00

Wil je positiviteit en geluk in je huis verwelkomen? In een wereld waar technologie regeert en we zelden de verbinding met het werk verbreken, kan het voor veel mensen als een verrassing komen dat zaken als essentiële oliën, helende kristallen en meditatie een opleving in populariteit ervaren. Als je erover nadenkt, is het echter logisch om een deel van onze gedachten en tijd te wijden aan dingen die geen scherm nodig hebben, maar juist bijdragen aan ons welzijn.

In dit artikel

Must have edelstenen 

Op welke plek zet ik welke steen?

Rituelen voor thuis 

Must have edelstenen 

Onze huizen zijn een toevluchtsoord geworden, weg van de chaos van het dagelijks leven. We kiezen meubels en huishoudelijke artikelen die gezellig en geruststellend zijn, en we proberen onze huizen zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. Steeds vaker zoeken mensen naar een manier om de sfeer in huis kalmer te maken en meer energie te creëren. 

Met de volgende vier kristallen vind jij de rust weer terug en kan je je beter op jezelf focussen:

 

Agaat

Agaat is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om stabiliteit en aarding te bieden. Oorspronkelijk werd het gebruikt om mensen te beschermen tegen “negatieve” energieën, oftewel alles wat van buitenaf op je afkomt en dat je liever buiten je bereik houdt. leven. Agaat is er in vele kleuren. “Koele” kleuren (grijs, groen en blauw) zijn het meest geschikt om te aarden en rust te creëren. Gebruik agaat als brandpunt tijdens meditatie, of houd het tijdens meditatie vast en voel hoe zijn energie je vult.


Seleniet

Seleniet is ideaal om balans en rust in je leven te brengen. Seleniet trilt vanuit een hoge en lichte energie en verbindt zich met een stat die bekend staat als "flow". Flow betekent op een rustige manier gefocust zijn, of genieten van “bezig zijn”. Seleniet is een reinigende edelsteen: het reinigt andere stenen, maar je kunt het ook gebruiken als onderdeel van een reinigingsritueel of tijdens een energetische healing zoals reiki. Bovendien is seleniet de perfecte edelsteen om op je nachtkastje te leggen, omdat het je in een kalme, rustgevende stemming kan brengen, wat nodig is voor een perfecte nachtrust. Je kunt hem natuurlijk ook onder je kussen leggen.


Heldere kwarts

Heldere kwarts is een doorschijnend "wit" kristal van het kwarts-type. Het is een prachtig kristal dat een heilzame werking heeft in de breedste zin van het woord. Het verbindt energetisch met het kruinchakra, waardoor je de dingen vanuit een ander, hoger perspectief kunt zien. Dit kan je de kracht geven om conflicten in je geest uit te bannen. De heldere kwarts stimuleert een heldere geest, zelfs te midden van de drukte van alledag. Je hoeft het alleen maar aan te raken of je volledige aandacht te geven. Dat kan tijdens de meditatie, of door hem op een plek op je bureau te leggen.

 

AMETHIST

Amethist heeft een diep paarse kleur en is verwant aan het heldere kwarts. Deze edelsteen heeft een kalmerende, reinigende en beschermende werking. Met een amethist is het gemakkelijker om op een veilige manier in contact te komen met hogere energie. Heb jij aanleg voor helderziendheid? Dit kristal is het ideale hulpmiddel. Neem het in uw hand voor een duidelijker zicht. Met een amethist vind je de stilte in jezelf en krijg je een dieper inzicht in wat echt belangrijk voor je is. Het kan je ook helpen om verdriet te verwerken en los te laten.

op welke plek zet ik welke steen?

Ongeacht wat je leest over de eigenschappen van edelstenen, edelstenen werken niet zonder dat je je actief bezig houdt met hun energie. Ze kunnen je geen geluk, liefde of geld brengen. Maar ze kunnen je eigen vibraties versterken, je eigen "programma" activeren zodat je nieuwe kansen ziet, je hart opent en liefde aantrekt, je inspanningen focust en je leven verbetert, enzovoort ...

Edelstenen hebben een buitengewoon krachtig vermogen om je te verbinden met wat je al hebt, maar misschien heb je het nooit gebruikt of was je je niet bewust van het bestaan ​​ervan. Edelstenen helpen je contact te maken met jezelf, naar binnen te kijken en dat deel van jezelf te vinden waar je misschien nog naar op zoek bent. 

rituelen voor thuis 

Je kunt je stenen reinigen op basis van hun type en kleur. Voor zachtere stenen zoals seleniet of malachiet kan je het beste zon- of maanlicht gebruiken in plaats van water. Welke methode je ook kiest, het reinigen van stenen hoeft geen gedoe te zijn. Methodes die ik het liefst gebruik zijn:

  • Reinigen door een stokje salie te branden. Na het aansteken blaas je het uit zoals het blijft smeulen. Houd je kristal direct in de rookpluim en ga hiermee door tot je het gevoel hebt dat het voldoende is gereinigd;
  • Laat de steen in zout water weken. Geen zeewater in de buurt? Meng dan een verhouding van 3 eetlepels van zout tot een halve liter water. Laat je steen 12 uur in dit mengsel trekken. Het vereist wat geduld! Houd er rekening mee dat bepaalde stenen zoals seleniet en haliet oplossen in (zout) water;
  • Naast weken in zout water kan je je stenen ook in de regen of natuurlijk water laten liggen. De kracht van schoon regenwater en natuurlijk water kan de negativiteit uit jouw steen spoelen.

must have edelstenen voor iedere ruimte in jouw huis 

Nu je meer weet over de werking van edelstenen vraag je je vast af welke edelstenen op dit moment het beste bij jou passen? Neem een kijkje in de Gemshop en vind een passende edelsteen. 

Meer inspiratie opdoen?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.