• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

Tips voor meer rust in huis

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 20:03

In een ideale wereld is ons huis een plek van vrede, weg van de hectische buitenwereld. Maar vaak hebben we moeite met het creëren van deze vredige, rustige plek. Toch kan je ervoor zorgen dat je huis een plek van rust wordt. Je moet er wel wat moeite voor doen, maar het is gelukkig makkelijker dan je denkt. De tips in dit artikel helpen jou op weg naar meer rust. 

In dit artikel

Redenen om meer rust aan te brengen in jouw huis 

Hoe je meer rust in huis creëert

REDENEN OM MEER RUST AAN TE BRENGEN IN JOUW HUIS 

Nu huizen de rol van school en kantoor op zich nemen en je veel vanuit huis werkt, is het belangrijk dat jouw huis een plek van rust uitstraalt. Een plek om aan de stress van het werk of hectiek van het leven te ontsnappen en je wilt graag dat je huis een serene sfeer oproept. Anno nu is dat moeilijker, omdat we op dezelfde plek werken waar we geacht worden te rusten en te ontspannen. We willen juist de stress en druk achterlaten die banen soms met zich meebrengen.

Een rustgevende sfeer begint zodra je de deur binnenstapt. Een rommelige hal of woonkamer kan rusteloosheid door je hele huis brengen. Er zit veel waarde in het creëren van een eenvoudiger, rustiger en vrediger huis. Een aantal voordelen met grote impact: 

  • Verbeterde stemming en positieve houding
  • Minder stress en meer rust
  • Betere focus en minder afleiding
  • Meer rust tussen gezinsleden
  • Meer tevredenheid en geluk

Nu vraag je je vast af, hoe creëer ik die rust? Hieronder vind je oplossingen die jou kunnen helpen. 

HOE JE MEER RUST IN HUIS CREËERT

Waarschijnlijk lees je dit artikel om van je huis een rustgevende plek te maken in een drukke en stimulerende omgeving waarin je je gemakkelijk kan verliezen. Misschien zit je vaak vast in je hoofd of heb je constant de gedachte je rusteloos te voelen. Wanneer je een inspirerende plek creëert om wakker te worden en een rustgevende plek om thuis te komen, dan zal dat stress verlichten en energie besparen. Maar hoe creëer je die rustgevende plek waar je vaak van droomt? 

1. CREËER EEN RUIMTE VOOR ACTIVEITEN OM STRESS TE VERLICHTEN

Een van de uitdagingen bij het nemen van rust is dat we iedere dag volplannen en andere activiteiten in het leven op de eerste plaats komen. Als we een ruimte in huis inrichten voor alleen maar rustgevende en stress loze activiteiten, dan helpt het vaak om de motivatie te houden om hier vaker heen te gaan en activiteiten uit te voeren. Je kan er bijvoorbeeld meditaties gaan doen of naar jouw favoriete muziek luisteren. Het is maar net waar je op dat moment zin in hebt. Waar wacht je nog op? Richt die ruimte in, klein of groot, en start vandaag nog met relaxen! 


2. VOEG MEER GROEN TOE IN JE HUIS

Nog een manier om meer rust en vreugde in je huis te brengen is om wat van buiten naar binnen te halen. Als mensen willen opladen van een stressvolle week, stromen ze vaak naar hun dichtstbijzijnde botanische tuin of wandelpad om zich onder te dompelen in de natuur. Waarom breng je de herstellende eigenschappen van planten niet gewoon naar binnen? Het wordt niet alleen gezelliger in je huis, ze verwijderen ook nog eens gifstoffen uit je binnenruimtes.  Heb jij niet zo'n groene vingers? Probeer dan soorten als salonpalmen of slangenplanten die weinig overhoud nodig hebben.   

3. PLAATS BETEKENISVOLLE FOTO'S IN JE HUIS

Hoewel het leuk is om kunst aan je muren te hebben, kun je je ruimte nog meer personaliseren door foto's op te hangen. Foto's kunnen helpen om herinneringen aan mensen, plaatsen en activiteiten naar boven te halen. Het tonen van positieve herinneringen kan leiden tot meer geluk en rust in je huis.  Je kan al beginnen door foto's van je telefoon uit te printen en aan de muren te hangen.  

 


CREËER RUST IN JOUW HUIS 

Benieuwd naar welke edelstenen meer rust kunnen geven in jouw huis en omgeving? In de Gem Shop vind je edelstenen en andere producten die jou kunnen helpen. Advies nodig? Neem dan hier contact met me op! 

Meer inspiratie opdoen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.