• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE
  • Met liefde uitgezocht en feestelijk ingepakt
  • Binnen 1-3 werkdagen in huis
  • Niet goed? Geld terug!
HOME » INSPIRATIE » Edelstenen ABC

EDELSTENEN ABC

Jouw online gids voor het kiezen van edelstenen 

Hieronder vind je een overzicht van alle edelstenen, kristallen en mineralen die je bij Gem Interior kan kopen.


A.


Agaat

Agaat is een variant chalcedoon en kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

Ook in de edelsteenheelkunde neemt de agaat een belangrijke plaats in, omdat het een steen is die op allerlei manieren en voor allerlei kwalen ingezet kan worden. Agaat heeft een sterk beschermende, rustgevende en aardende werking.

Amethist


Amethist is de meest populaire variëteit van kwartskristallen die wordt beschouwd als de krachtigste en meest beschermende steen.
Het is een paarse variëteit van kwarts die een van de meest populaire en bekende kristallen in het mineralenrijk is geworden. Amethisten bevorderen sereniteit en kalmte. Je kan de stenen gebruiken als een manier om je angst en perceptie van pijn te verminderen.


Aragoniet

Aragoniet is een stabiliserende steen die fysieke energieën centreert en aardt, wat nuttig is in tijden van stress. Aragoniet zorgt ervoor dat negatieve energie, angst en woede uit het lichaam vrijkomt. Ze stralen energie naar buiten uit, stralen lichtstralen uit en hebben liefde in alle richtingen. Het vasthouden van een cluster helpt je om meer verbonden te zijn met de aarde terwijl je je emoties stabiliseert.

 

Aventurien 


Deze diep verrijkende groene steen kan je helpen in je rust te wortelen, want het bevordert stabiliteit in je leven. Deze steen kalmeert je bij woede en irritatie. Het neemt de last van je schouders en brengt je meer vrede. Wrijf met je duim over deze steen terwijl je de steen vasthoudt, tot je steeds lichter en vriendelijker wordt. De storm zal gaan liggen en je woede wordt opgelost. 

 

B.


Bergkristal

Bergkristal geeft kracht, bevordert de concentratie en het geheugen en filtert afleidingen. Het is bekend als een universeel genezende edelsteen. Bergkristal zal zowel energie als gedachten versterken, waarbij je gezondheid in evenwicht komt.  

 

c..


Cactus amethist


De prachtige paarse groepjes waar cactus amethist uit bestaat wordt slechts zelden gevonden. 
Cactus amethist is de meditatieleraar die inzicht en kennis geeft op groepsbewustzijnsniveau. Deze edelsteen
 is de 'oude ziel' die de energieën van nieuwere zielen aantrekt in de vorm van de kleinere kristallen.


(Caribbean) calciet 

 

Calciet staat bekend als de steen van emotionele intelligentie. Het reinigt negatieve energieën uit de omgeving. Calciet is een spirituele steen die het openen van hoger bewustzijn en paranormale vermogens vergemakkelijkt. Het helpt lichaam en geest om zielservaringen te onthouden.  Het kalmeert de geest, leert onderscheidingsvermogen, stimuleert inzichten en stimuleert het geheugen.


Celestien

Heb je moeite met inslapen of doorslapen? Houden zorgen en to-do-lijstjes je 's nachts wakker? Kan jouw slaapkamer wel een extra dosis rust en ruimte gebruiken? Als je ja hebt gezegd op een van deze vragen of op zoek bent naar een kristal om je te helpen goed te slapen, dan ben je hier aan het juiste adres. De celestien edelsteen is hier om te helpen met alles wat met slaap te maken heeft.

 

d. - 

e. - 

 

f.


Fluoriet

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren.

De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. 

 

g. 

Granaat


Granaat komt in vele kleuren voor: rood, roze, groen, oranje, geel, bruin en zwart. Het doet wonderen bij een genezingsproces. Granaat werkt voor je terwijl jij rust, want dan zuivert het je energie en vult het de energie aan die je hebt opgebruikt. Granaat is ook de steen van het hart en bevordert je bloedsomloop. 

 

h. - 

 

i. - 

j, 

JADE


Jade bestaat in vele prachtige kleuren, die allemaal hun speciale eigenschappen hebben. Groene jade is een diep zuiverende, stabiliserende steen die zorgt voor meer sereniteit. Het versterkt ook je intuïtie en talent om iets te weten zonder dat je weet hoe je het weet. Gebruik Jade als je overmand wordt door emotie, in positieve en negatieve zin. 


k. 

(candle) Kwarts

 

Kwarts omvat de grootste groep mineralen op aarde. De candle kwarts is een krachtige helende en reinigende steen. Het stimuleert je spirituele groei en versterkt je aura. Het is een confronterende steen die je in contact brengt met je ware zelf. 

l.


Labradoriet

 

Labradoriet is een magische steen die kan worden gebruikt om verbazingwekkende veranderingen in je leven te brengen. De energie van een labradoriet helpt om mystieke en magische vermogens te laten ontwaken. Deze steen helpt ook bij hoog gevoeligheid. Het helpt je vooruit komen als je het gevoel hebt vast te zitten en maakt optimistisch, assertief en creatief. 


Lemur/lemurisch kristal

Bij lemurisch kristal draait alles om het nastreven van innerlijk werk en het kan een weerspiegeling van jezelf naar boven brengen. Vaak wordt het gezien als een geweldige edelsteen om blijdschap op te wekken en ons te herinneren om voor onszelf te zorgen. 

Besteed tijd aan meditatie, het bijhouden van een dagboek of zelfs verbaal uitdrukken wat je ermee wilt doen. Deze oefeningen zullen je in staat stellen om volledig te integreren met deze heldere edelsteen. 

 

m.


Malachiet

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Malachiet wordt vaak succesvol ingezet om nachtmerries te verminderen.

 

n. - 

o. 

(GROENE) Opaal

Groene opaal kan zachtgroen tot donkergroen van kleur zijn. Groene opaal is een sterk beschermende en activerende steen. Het maakt je vrolijk, optimistisch en creatief. Deze steen zorgt ervoor dat je kan ontgiften en het is een goede steen om te gebruiken bij bv het vasten. Het motiveert je om een gezonde levensstijl aan te nemen en helpt je om je lichaam zichzelf te laten reinigen.

 

p.

 

Pyriet

Pyriet wordt door de gouden kleur ook wel fool's goud of apachengoud genoemd. Het is een sterk inzichtgevende steen. De steen draagt sterke vibraties van kracht, vitaliteit en geluk. Pyriet haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. 

q. - 

 

r.


Rookkwarts

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties.

De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.


Rozenkwarts

Rozenkwarts is een echte steen van de liefde. Het laat de onvoorwaardelijke liefde vanuit je hart stromen en zorgt voor harmonie en liefdevolle vriendelijkheid​. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Deze steen helpt je om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Het zorgt voor vergeving, compassie en tolerantie, naar anderen en naar jezelf. De steent werkt enorm kalmerend bij bijvoorbeeld boosheid, stress of angst. Het zal daarom harmonie en rust in ieder ruimte brengen. 

s.

Seleniet, ook wel satijnspaat 

 

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Deze steen kan je goed gebruiken bij een meditatie. Deze edelsteen lijkt wel een beetje op ijs met zijn prachtige, helder witte kristallen. Seleniet geeft energie voor je spirituele ontwikkeling, zodat je je persoonlijke pad krachtig kunt bewandelen. Daarnaast stimuleert dit kristal een heldere geest en geeft deze steen je inzicht in jezelf en jouw levenslessen. Seleniet hoeft niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. 

 

t.

TIJGEROOG

Tijgeroog bewaakt je zelfvertrouwen. Het is een prachtige bruin met gele steen, maar kan ook roze, blauw of rood zijn. Tijgeroog bevrijdt geblokkeerde creativiteit en helpt je om met je gedachten bij je werk te blijven. Je kan een beroep doen op de tijgeroog als je veel dingen tegelijk aan het doen bent of als je wat verstrooid bent. Je zal merken dat je weer gemotiveerd wordt en alle ballen gemakkelijker in de lucht kan houden.

Gebruik tijgeroog voor zelfvertrouwen en passie bij een creatieve brainstormsessie of gesprekken die je hebt in de toekomst. Dankzij deze edelsteen durf je beter te praten en je wordt creatiever in je communicatie. 

u. - 

 

v.

Vanadiniet

 

Vanadiniet zal je mentaal stimuleren en je helpen om je energieniveau te verbeteren om je doelen te bereiken. Energie en ideeën zullen gemakkelijker door je lichaam en geest stromen. Slapen met een stuk onder je kussen helpt je om energiek wakker te worden. 

 

w. - 

 

x. - 

 

y. - 

z. - 


Staat jouw favoriete edelsteen hier niet tussen?

Stuur me gerust een berichtje via info@geminterior.nl of via het contactformulier. Ik doe regelmatig nieuwe inkopen en zoek graag naar unieke edelstenen van over de hele wereld. 

Disclaimer

Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.