• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

agaat

MEER OVER DE WERKING VAN AGAAT

SPIRITUELE WERKING agaat


Agaat is een erg populaire edelsteen, zowel vanwege
 zijn potentiële helende en spirituele waarde, als vanwege zijn kenmerkende schoonheid. Ze lijken te glinsteren in het licht, dankzij de opname van kleine kwartsachtige deeltjes. Agaat komt in vele varianten voor, elk met zijn unieke betekenis.  De mystieke aantrekkingskracht van Agaatstenen is vooral omdat het zeer stabiele kristallen zijn. Het zijn allemaal aardende stenen en hebben een krachtige verbinding met de energieën van Moeder Aarde.

 

YIN YANG ENERGIE

Agaat heeft de kracht om Yin- en Yang-energieën te harmoniseren, om de tegengestelde krachten in evenwicht te brengen. Het geeft ook veel kracht als je het vasthoudt of draagt. Dit is nog een reden waarom mensen die hun ideale steen vinden, deze altijd bij zich houden.

ALGEMENE INFORMATIE agaat

Agaat is een variant chalcedoon en kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

Ook in de edelsteenheelkunde neemt de agaat een belangrijke plaats in, omdat het een steen is die op allerlei manieren en voor allerlei kwalen ingezet kan worden. Agaat heeft een sterk beschermende, rustgevende en aardende werking. 
Agaat edelstenen worden al lang vereerd vanwege hun vermogen om een evenwicht tot stand te brengen tussen de fysieke, emotionele en mentale niveaus. 

De naam is afgeleid van de plaats waar het voor het eerst werd gevonden in de rivier de Achates op Sicilië. Agaatvariëteiten zijn over de hele wereld te vinden en het blijft tot op de dag van vandaag een populaire steen.

 

AFKOMST agaat

Brazilië, Uruguay, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. 

AGAAT IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.