• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

APATIET

MEER OVER DE WERKING VAN APATIET

SPIRITUELE WERKING VAN APATIET


Blauwe apatiet
heeft, net als veel andere edelstenen, meerdere voordelen en heeft veel betekenis.
Mensen hebben ontdekt dat het kan helpen bij motivatie, ambitie, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Over het algemeen worden blauwe edelstenen geassocieerd met de verbinding van de geest met de spirituele wereld. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs een georganiseerde religie, maar eerder een opening van je geest en hart, waardoor je toegang krijgt tot je authentieke zelf.

Groene Apatiet is een verbindingskristal van het hart. Het communiceert wijsheid van de geest met de emotie van het hart, balanceert de een met de ander, en is behulpzaam bij het overwinnen van moeilijkheden bij het realiseren van iemands visie. Groene Apatiet stimuleert de stroom van energie op het fysieke vlak en kan worden gebruikt als een overvloedssteen, voor spirituele en financiële manifestatie, evenals om verbinding te maken met het elektromagnetische veld van de planeet. Het stelt iemand in staat om energie voor het fysieke hart aan te vullen en helende energieën terug naar de aarde te kanaliseren.

ALGEMENE INFORMATIE OVER APATIET


Er zijn veel varianten van apatietstenen; ze kunnen in gele, blauwe, groene, grijze of bruine tinten komen. Vooral blauwe edelstenen worden gewaardeerd om hun schoonheid, en blauwe apatiet heeft vaak de voorkeur boven die van verschillende kleuren. De blauwe kristallen kunnen in kleur variëren van een meer indigo tint tot een zeer gewild neonblauw, wat doet denken aan Paraiba toermalijn.

Blauw apatietkristal valt in de categorie van fosfaatmineralen en werd voor het eerst genoemd in 1786 door een Duitse geoloog. 
In de jaren 1800 werd echter ontdekt dat de originele steen onjuist was geclassificeerd en het record werd rechtgezet. 

Groene apatietkristal is een variëteit van Apatiet die in brokken en gekristalliseerde vorm kan worden gevonden. Het is bekend dat het groeit van andere kristalmassa's zoals oranje calciet. 

Het woord "apatiet" is afgeleid van het Griekse woord exapatὀ (of apatao), wat "bedriegen" betekent. Men denkt dat dit afkomstig is van het feit dat apatiet vaak wordt verward met andere edelstenen, zoals Paraiba-toermalijn.

 

AFKOMST


Blauwe apatiet is te vinden in een aantal regio's, waaronder Brazilië, Madagaskar, Mexico en Birma, hoewel de grootste afzetting zich in Rusland bevindt, in de noordwestelijke stad Kirovsk. De mooiste exemplaren van groene apatiet zijn afkomstig uit Rusland en Madagaskar, maar in heel Canada duiken nieuw ontdekte zakjes van deze prachtige edelsteen op.

APATIET IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.