• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

bergkristal

MEER OVER DE WERKING VAN BERGKRISTAL

SPIRITUELE WERKING VAN BERGKRISTAL

 

De heldere kwartssteen komt van het Griekse woord voor ijs en met zijn ijzige uiterlijk, pure transparantie en verkoelende vibes, is het geen wonder dat dit stuk glinsterende kwarts de connotaties van kristalheldere bergen en bevroren water had. Bergkristal is een mineraal dat overvloedig aanwezig is in vele uithoeken van de aarde, van Arkansas tot Brazilië en de vanille gebarsten kusten van Madagaskar.

Deze siliciumdioxide-rijke steen staat bekend om zijn vermogen om te absorberen, op te slaan en de afgifte te reguleren van energie – precies wat je nodig hebt om je weer in balans te brengen. Bergkristallen zijn geweldig, ze zijn gekleed in vele kleuren en hebben allemaal een ander scala aan kracht en mogelijkheden.

Bergkristal is een van de puurste voorbeelden en wordt beschouwd als de lichtbrenger. Het is een verbazingwekkende versterkende steen, wat betekent dat alles wat je erin giet, er tienvoudig uit zal stromen. De helderheid van de vele gezichten kan het geheugen opwekken, de concentratie aanscherpen en je hele wezen weer in balans brengen. 

 

ALGEMENE INFORMATIE OVER BERGKRISTAL


Bergkristal wordt ook wel kristalkwarts genoemd en is een mineraal gemaakt van zuurstof- en siliconenatomen. Het maakt deel uit van het trigonale kristalsysteem en heeft een glasachtige glans. Zoals de betekenis van de naam al doet vermoeden, is Bergkristal transparant en helder tot wit gekleurd. Het wordt ook wel Rock Crystal genoemd.

De betekenis van Bergkristal is genezing en spirituele groei. De heldere bergkristal geeft kracht, bevordert de concentratie en het geheugen en filtert afleidingen. Het is bekend als een universeel genezende edelsteen. Bergkristal zal zowel energie als gedachten versterken, waarbij je gezondheid in evenwicht komt.  

 

AFKOMST


Helder bergkristal kwarts wordt gevonden in de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland en Madagaskar.
Bergkristal heeft vaak insluitsels van andere mineralen en deze insluitsels produceren soms populaire subvariëteiten. 

BERGKRISTAL IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.