• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

CARNEOOL

MEER OVER DE WERKING VAN CARNEOOL

SPIRITUELE WERKING carneool 


Carneool is om verschillende redenen in oude culturen gebruikt. Het wordt beschouwd als een stabiliserende steen. Het woord zelf komt van een Latijns woord dat "vlees" of "geelachtig rood" betekent, wat staat voor gedurfde energie en stimulering van de geest. Het oude gebruik varieerde van de overtuiging dat carneool timide sprekers kon helpen welsprekend en stoutmoedig te worden, tot het dragen door krijgers om de nek voor moed en fysieke kracht om te helpen bij het overwinnen van hun vijanden.

Carneool is een prachtige steen voor het gevoel van eigenwaarde. Het helpt de drager om een ​​gezond zelfbeeld te ontwikkelen en te behouden. Carneool helpt iemand om extravert en socialer te zijn. Het is een warm, vriendelijk en gemakkelijk in de omgang. Deze steen is ook een uitstekend hulpmiddel om diegenen te helpen die na een tegenslag hun zelfrespect willen herstellen. Carneool is ook een krachtige hulpsteen voor genezing. Er wordt aangenomen dat het het eigen helende vermogen van het lichaam stimuleert, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen naar een meer gebalanceerde staat. Van carneool wordt ook gezegd dat het gunstig is voor het genezen van aandoeningen van de huid, het bloed, de lever, de milt en de longen.

Carneool is uitstekend geschikt om ongewenste of negatieve energieën kwijt te raken. Het kan helpen om u te beschermen tegen psychische aanvallen. Hoewel Carneool een steen is die wordt gebruikt voor aarding, kan het soms een omgekeerd effect hebben op sommige mensen. Carneool kan er soms voor zorgen dat je je een beetje ongegrond voelt of geen voeling hebt met de realiteit. Dit is zeldzaam, maar moet worden opgemerkt bij het verkennen van de betekenis van Carneool.

ALGEMENE INFORMATIE OVER CARNEOOL 


Carneool is een bruinrood mineraal dat veel wordt gebruikt als halfedelsteen. Het is een oranjerode variant van chalcedoon, een cryptokristallijn kwartsmineraal. Het is een lid van de chalcedoonfamilie. Het is een doorschijnende tot ondoorzichtige variëteit van kwarts die meestal rood, oranje, bruin, roze en roodtinten is. De kleur van carneool varieert van lichtoranje tot een intense bijna zwarte verkleuring, afhankelijk van de minerale samenstelling. Carneool wordt vaak gebruikt in sieraden en voor helende doeleinden.

Carneool heeft veel namen die allemaal de waarde ervan aangeven. Enkele van de meest voorkomende namen zijn: Cairnelian, Cornelian, Carnelian Agate en Sardonyx. Oude Egyptenaren noemden Carneool de "Sunset Stone" omdat ze geloofden dat het de hitte van de zon opving en weerkaatste en het naar de drager leidde. Carneool wordt nog steeds beschouwd als een symbool van het leven in moderne culturen. Het wordt ook gebruikt voor bescherming, rijkdom en wijsheid.

 

AFKOMST CARNEOOL

 

Carneool wordt o.a. in India, Saoedi-Arabië en Egypte gevonden. De meest bekende vindplaatsen zijn Brazilië, Australië, Rusland, Tsjechië, Duitsland, de Verenigde Staten en Roemenië. Carneool ontstaat in vulkanische en verweringszones. 

CARNEOOL IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.