• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen verzonden
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

GOLD PLATED AGAATSCHIJF

MEER OVER DE WERKING VAN GOLD PLATED AGAAT

ALGEMENE INFORMATIE

 

Gold plated agaat is echt een eye-catcher steen om naar te kijken. Vaak worden Gold plated agaat stukken gebruikt ter decoratie in huis. Gold plated agaat heeft een extra coating aan de randen en is gemaakt door electroplating. Er zijn twee soorten plating: Gold of Silver Plating (ook wel Galvanoplasty genoemd) en Electroplating. Beide zijn gemaakt via het elektrodepositiesysteem, maar ze variëren in de processen, duur en toegepaste materialen.GOUD EN ZILVEREN PLATING


Het proces dat bij dit soort plating wordt gebruikt, wordt galvanoplastie genoemd, een elektrochemisch proces dat bestaat uit het coaten van een metalen basis met gouden of zilveren lagen door middel van elektrodepositie. Deze methode wordt alleen gedaan op de metalen basis van de producten, voordat de stenen worden geplaatst, en dient om de duurzaamheid van het artikel te vergroten en een hoogwaardige afwerking te geven. ​ De stukken die we produceren hebben een koperen basis bedekt met edele metalen (goud of zilver), waardoor het een afwerking krijgt die lijkt op fijne sieraden. ​

Bij de leveranciers waar ik de Gold Plated agaat haal wordt altijd gewerkt met de beste kwaliteit plating op de markt, vrij van cadmium, lood en andere zware metalen, met 18k goud in een laag van 10 duizendsten of 1000 zilver in een laag van 30 duizendsten, wat zorgt voor uitstekende duurzaamheid en geweldige afwerking Dit hele proces staat garant voor een product van hoge kwaliteit en is zeer resistent.

 

electroplating proces 

 

De metallisatie kan rechtstreeks op de steen of op de metalen basis worden aangebracht, waardoor een metalen afwerking wordt verkregen die alleen op het gewenste gebied wordt aangebracht. ​ Op de plaatsen waar de metallisatie gewenst is, wordt de steen gecoat met verf. Vervolgens doorloopt het stuk een koperen galvaniseerproces gedurende een periode van 6 tot 8 uur. Na het voltooien van dit proces worden de edele metalen op deze koperlaag afgezet, waardoor de gouden of zilveren afwerking ontstaat. ​ Op de plaatsen waar de metallisatie gewenst is, wordt de steen gecoat met een geleidende verf. Vervolgens doorloopt het stuk een koperen galvaniseerproces gedurende een periode van 6 tot 8 uur. Na het voltooien van dit proces worden de edele metalen op deze koperlaag afgezet, waardoor de gouden of zilveren afwerking ontstaat.

De stukken die geproduceerd worden hebben een koperen basis bedekt met edele metalen (goud of zilver), waardoor het een afwerking krijgt die lijkt op fijne sieraden.


(GOLD PLATED) AGAAT IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.