• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

JADE

MEER OVER DE WERKING VAN JADE

SPIRITUELE WERKING VAN JADE

 

De prachtige Jade is een van de meest beroemde helende kristallen waarvan bekend is dat ze geluk brengen aan iedereen die haar draagt. Terwijl de wereld vaak aan Jade denkt als synoniem voor Chinese geneeskunde en genezing, gaan de wortels van deze rijkelijk gezegende steen verder dan de grenzen van één continent.

 

Jade bestaat al duizenden en duizenden jaren en de impact ervan op de mensheid is verspreid over de hele wereld te vinden, in vele stammen, steden en zijrivieren die de wereld met elkaar verbinden.

 

Oude culturen zouden fluisteren dat Jade een droomsteen was. Het staat zeer bekend om zijn metafysische magie en wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij emotionele genezing, droomwerk en het verbinden met hogere rijken. Terug op de grond en Jade is ook een amulet voor geluk, een talisman voor het verwelkomen van overvloed en een steen van sublieme vrede en welzijn. Lees verder om meer te weten te komen over de helende eigenschappen van Jade.

ALGEMENE INFORMATIE OVER JADE

 

Jade is een silicaatmineraal dat vaak synoniem staat voor Oost-Aziatische kunst. Het maakt deel uit van de Jadeïet-klasse van mineralen en maakt deel uit van het monokliene kristalsysteem. Jade is het meest bekend om zijn verschillende tinten groen, maar het is ook verkrijgbaar in rood, wit, bruin, lavendel, paars en oranje. De betekenis van Jade is vertrouwen, acceptatie en gezondheid. 

Groene jade is een diep zuiverende, stabiliserende steen die zorgt voor meer sereniteit. Het versterkt ook je intuïtie en talent om iets te weten zonder dat je weet hoe je het weet. Gebruik Jade als je overmand wordt door emotie, in positieve en negatieve zin. 

De Spanjaarden noemden ook Jade - Piedra de Hijada, wat zich vertaalt naar Steen van de lendenen, misschien als eerbetoon aan het positieve effect van Jade als het ging om het genezen van de blaas en problemen met de nieren. Natuurlijk is China waar Jade echt wordt vereerd en gevierd. Het kan worden gevonden in allerlei soorten sieraden, standbeelden en sublieme goden. Er zijn twee verschillende mineralen die vaak Jade worden genoemd - Jadeïet en Nefriet. De eerste staat ook bekend als Imperial Jade en is zeldzamer. Nefriet Jade heeft een glanzender, meer harsachtige glans aan zijn groene kleur. Jade is rijk aan calcium-magnesium en samen met het schijnen van licht op de spirituele wereld, kan het ook het zenuwstelsel helpen genezen.

 

AFKOMST

 

Jade wordt gevonden in gesteenten die onder hogere druk zijn gevormd dan nefriet. De meeste bekende afzettingen van Jade komen voor langs of in de buurt van breuken in serpentinieten. Voorbeelden van dit type depot zijn te vinden in Myanmar, Nieuw-Zeeland, Canada, Taiwan, Guyana, Suriname, Zuid-Europa, Rusland en China.

JADE IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.