• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen verzonden
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

KWARTS

MEER OVER DE WERKING VAN KWARTS

SPIRITUELE WERKING

 

Kwarts omvat een groot aantal soorten kristallen waarvan vaak wordt gedacht dat het verschillende soorten edelstenen zijn, maar in feite een ander type kwarts zijn. Ook zijn er binnen deze familie andere stenen, die ook hun eigen kleine "families" hebben.

Kristalkwarts is een kristal met hoge vibratie. Het is de krachtigste en meest veelzijdige helende steen. Het kan op zichzelf of in combinatie met andere kristallen worden gebruikt om harmonie, orde, helderheid en afstemming te brengen in elke situatie met betrekking tot gezondheid en welzijn. Kwartskristal versterkt energie waardoor het een zeer krachtige katalysator is in het manifestatieproces. Kristalkwarts brengt alle chakra's en subtiele lichamen op één lijn, geneest, grondt en beschermt. Het brengt het fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam op één lijn met het etherische lichaam om een optimale gezondheid te garanderen. Kristalkwarts werkt op alle niveaus van ons wezen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Gele kwarts is gerelateerd aan het zonnevlechtchakra. Het is van oudsher bekend als de steen van de koopman vanwege de aanwezigheid van gele kleur erin. Gele kleur heeft een enorme helende kracht. Geel kwarts is gerelateerd aan het vuurelement vanwege de gele kleur.

ALGEMENE INFORMATIE

 

Kwarts is het meest voorkomende mineraal dat beschikbaar is in de aardkorst. Kwarts is een eenvoudig silicaatmineraal dat veel voorkomt in de aardkorst. Kwarts wordt gevormd in ondergrondse oplossingen die rijk zijn aan silica, en kwartskristallen groeien in holtes die voldoende ruimte hebben.

Kwarts kristallen kunnen ook helende energie in jezelf en in je huis brengen. Kwarts geodes zijn erg aantrekkelijk en men denkt dat ze de energie van kwarts in alle richtingen uitstralen. Kwarts is een belangrijke helende steen die een reinigende en helende werking zou hebben. 

Geodes zijn bolvormige rotsen met holle lijnen die vaak worden geassocieerd met kwartskristallen. De kwartsgeode is de meest bekende vorm van geode. Dit wordt gezien in witte of melkwitte kleuren. Aan de buitenkant kan kwarts een lichtgele tot perzikkleurige tint hebben, met glinsterende kristallen aan de binnenkant. Het staat ook bekend als een zuiverende en opladende steen. 

 

AFKOMST

 

Door zijn hardheid en de prachtige natuur van bepaalde kwartskristallen, vraag je je misschien af waar kwarts te vinden is. Vanwege de prevalentie in de aardkorst, is het misschien gemakkelijker te vinden dan je je realiseert. Er zijn echter bepaalde regio's in de wereld die beroemd worden geacht vanwege hun aanbod van kwartsvariëteiten. Arkansas (in de Verenigde Staten) is een belangrijke producent van kwarts, en Brazilië is een andere bron van kwartskristallen. Daarnaast is Namibië een belangrijke bron van amethist.

KWARTS IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.