• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

ROOKKWARTS

MEER OVER DE WERKING VAN ROOKKWARTS

SPIRITUELE WERKING VAN ROOKKWARTS

 

Van rookkwarts is bekend dat het helpt bij het verbeteren van het algehele welzijn, het loslaten van ongewenste emotionele bagage, het overgeven van oude wonden, stabiliteit en aarding. Het is bekend dat het ons dieper met de aarde verbindt. Dit unieke kristal heeft een achtergrond in meer dan één cultuur en land, maar het is de nationale parel van Schotland. Het komt vaak terug in de Keltische overlevering en legende, met een specifieke connectie met de Druïden. Rookkwarts werd door de druïden gebruikt om hun verbinding met het geestenrijk en met de natuur te verdiepen en te verstevigen.

 

Rookkwarts is een ongelooflijk fijne steen voor aarding. Naast de vele helende eigenschappen van de kwartsfamilie, is het bekend dat rookkwarts negatieve energie verdrijft, het lichaam en het energieveld ontgift van lagere trillingen, het lichaam beschermt tegen straling en spijsverteringsproblemen geneest.

 

Wist je dat rookkwarts je intuïtie versterkt en het helpt om grote veranderingen in je leven te realiseren? Voor edelsteentherapeuten is rookkwarts vaak een steen voor transformatie.

 

Tip: geef een rookkwarts steen cadeau aan iemand die toe is aan verandering of aan iets nieuws begint.

ALGEMENE INFORMATIE OVER ROOKKWARTS

 

Rookkwarts is een soort kristallijn kwarts dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ze kunnen variëren van licht geelbruin tot donkerbruin, dat vanwege hun intensiteit zelfs kan worden aangezien voor zwarte edelstenen. Deze prachtige variëteit van mineraal kwarts dankt zijn kleur aan de nabijheid van natuurlijke stralingsbronnen zoals radioactieve mineralen. De kleuring kan ook kunstmatig worden geproduceerd door het proces van bestraling.

 

Er zijn veel verschillende soorten kwartskristallen, zoals rozenkwarts, maar rookkwarts neemt de helende eigenschappen van de kwartskristalfamilie over en versterkt ze tienvoudig met zijn eigen unieke eigenschappen. Dit donkere en mysterieuze kristal is een krachtig kristal met veel toepassingen en helende voordelen. Als jij iemand bent die moeite heeft om oude patronen, gedachten, emoties en overtuigingen los te laten, dan is dit het kristal voor jou. Het is bekend dat het pure lichtenergie van het kruinchakra naar het wortelchakra trekt, waardoor je naar de aarde kunt aarden.


De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.

 

AFKOMST ROOKKWARTS

 

Brazilië is de huidige bron voor het grootste deel van 's werelds rookkwarts dat in sieraden wordt gebruikt. Madagaskar is een andere belangrijke producent van rookkwarts in commerciële hoeveelheden. Rookkwarts is de nationale parel van Schotland, waar het "cairngorm" wordt genoemd naar de Cairngorm Mountains.

ROOKKWARTS IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.