• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

ROZENKWARTS

MEER OVER DE WERKING VAN ROZENKWARTS

SPIRITUELE WERKING VAN ROZENKWARTS

 

Rozenkwarts lijkt ieders hart te raken. Er is iets aan dit zachte en vrouwelijke kristal dat pure liefde uitstraalt. Het is geen verrassing dat de betekenis van Rozenkwarts die van universele liefde is. Hier is een kristal dat zo rijp is met helende eigenschappen, zo doordrenkt van harmonie en zo teder dat je het altijd dicht bij je wilt hebben, of in ieder geval op een plek waar je keer op keer naar kunt kijken. De Rozenkwarts steen is sterk gehecht aan zowel het hartchakra als het keelchakra. Maar het is geen steen die simpelweg rust in romantiek. Rozenkwarts spreekt zacht tegen alle soorten liefde; van helende communicatie met familie tot het ontwikkelen van een diepere band met echtgenoten en vrienden, en zelfs zoetere tonen van zelfzorg in je eigen wereld brengen.

Net als alle oude en zeer gerespecteerde stenen van de wereld, werd Rozenkwarts in 800 voor Christus door de Assyriërs tot kostbare sieraden gemaakt. Sindsdien is dit zachte en heldere kwarts van beschaving naar beschaving gegaan; vrede sluiten met de Grieken, tekenen van veroudering bij de Egyptenaren voorkomen en gebruikt worden als eigendomsclaim in de Romeinse tijd. Allen geloofden in de hartstochtelijke kracht van de zeldzame en koninklijke Rozenkwarts. Zoals de zonsopgang na een regenbui, of de lentezon die door de wintersneeuw filtert - de Rozenkwarts wordt geleverd in kleuren die goed passen bij de kunst van romantiek. Sommige rozenkwartskristallen kunnen zo bleek zijn als een nieuwe dageraad en andere kunnen bijna violet van kleur zijn. Met zijn zachtere naam dan zijde kan de Rozenkwarts rokerig, troebel of zo helder als water zijn. Met een aards element en trillend op het spirituele getal van zeven, slaagt Rozenkwarts erin om die ruimte te bezetten tussen iets puur mysterieus en tegelijkertijd een troostende en glorieuze aardende kracht.

De betekenis van Rozenkwarts ontleent haar naam aan de lichtroze tint van haar kleur en aan het Griekse woord Hyalos wat glas betekent. Het is een steen rijk aan mythologie en synoniem met de grillige goden en godinnen van de geschiedenis zoals Aphrodite en Adonis. Ze is rijk aan mineralen, Moeder Natuur schonk haar het geschenk van overvloed en het is duidelijk dat de Rozenkwarts dit wil doorgeven aan degenen die ernaar verlangen hun hart te herstellen.

ALGEMENE INFORMATIE OVER ROZENKWARTS 

 

Rozenkwarts is een roze vorm van kwarts. Het wordt ook wel hyalien kwarts genoemd. Het heeft een lichtroze kleur en een doorschijnende transparantie en een glasachtige glans. Het heeft ook een hexagonaal kristalsysteem en bevindt zich in de minerale klasse van kwarts. De betekenis van Rozenkwarts is liefde en mededogen.

Rozenkwarts is een echte steen van de liefde. Het laat de onvoorwaardelijke liefde vanuit je hart stromen en zorgt voor harmonie en liefdevolle vriendelijkheid​. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Deze steen helpt je om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Het zorgt voor vergeving, compassie en tolerantie, naar anderen en naar jezelf. De steent werkt enorm kalmerend bij bijvoorbeeld boosheid, stress of angst. Het zal daarom harmonie en rust in ieder ruimte brengen. 

 

AFKOMST

 

Van de zen-achtige bergen van Japan tot de gebarsten vanillestokjes die de lucht in Madagaskar, de kusten van Brazilië en zelfs South Dakota zoeter maken, Rozenkwarts neemt ruimte in over alle uithoeken van de wereld.

ROZENKWARTS IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.