• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

SELENIET

MEER OVER DE WERKING VAN SELENIET

SPIRITUELE WERKING VAN SELENIET

 

Met een kleur zo bleek als het gefladder van engelenvleugels, is de Seleniet edelsteen overspoeld met buitenaardse wonderen. Seleniet, dat direct rustgevend is, heeft een lange geschiedenis als een geliefde godinsteen en er wordt gezegd dat het bescherming, harmonie en zielheling brengt voor je lichaam, geest en huis. 

Als een van de zachtere stenen kan het een prachtige en levendige herinnering zijn dat we met een gevoel van zachtheid door deze wereld moeten gaan en dat we heilige ruimte moeten brengen in onze oefeningen. 

De selenietbetekenis maakt het een zeer spirituele steen en wordt vaak als zodanig behandeld. Selenietstaven kunnen populair zijn voor degenen die energie willen geleiden, en de stenen en edelsteensieraden die seleniet bevatten, zijn gemaakt om ons te helpen ons open te stellen voor hogere frequenties en berichten uit het universum. Op een meer geaard niveau kan seleniet ook een geweldige steen zijn om door energieblokkades heen te gaan, vrede en zuiverheid in je hoofd en hart te brengen, en in het algemeen ervoor te zorgen dat je beschermd en verbonden blijft met de wereld om je heen. Lees verder om meer te weten te komen over het gebruik van Seleniet.

 

Zoeter dan honing en melk, seleniet gaat meteen aan de slag om je te helpen van die angsten en zorgen af te komen die het hart kunnen belasten. Dit is een steen die ervan houdt licht te zijn, die vleugels wil laten groeien en geen enkele vorm van anker of banden verlangt van catastrofale gedachten. Om je te helpen bevrijden van deze verwarde gedachten, begint Seleniet je eerst te ontlasten door kristalhelder te denken. Het helpt je om je prachtig bewust te worden van je omgeving en geeft een onberispelijk oordeel en gezond inzicht, zodat je zorgvuldig met je ziel kunt werken om de juiste beslissingen te nemen. Het is een steen die je uitnodigt om open en eerlijk, puur en bevrijd te zijn en om vergeving te brengen in situaties die je niet langer dienen. Seleniet helpt je om dat emotionele werk van loslaten te doen, zodat je in staat bent om in je meest volledige vorm van kracht op te staan.

ALGEMENE INFORMATIE OVER SELENIET 

 

Seleniet is een variëteit van het gipsmineraal. Het komt ook voor in variëteiten die bekend staan als woestijnroos, satijnen spar en gipsbloem. Seleniet wordt gevormd uit calciumsulfaatdihydraat en is een monokliene kristal. Het wordt geleverd in bleke tinten parelwit met een klei-achtige textuur. Seleniet heeft een betekenis van helderheid en bewustzijn. Het komt van waterhoudend calciumsulfaat en is een zachte steen die bijna kneedbaar van aard lijkt - meer veren dan steen.

 

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Deze steen kan je goed gebruiken bij een meditatie. Deze edelsteen lijkt wel een beetje op ijs met zijn prachtige, helder witte kristallen. Seleniet geeft energie voor je spirituele ontwikkeling, zodat je je persoonlijke pad krachtig kunt bewandelen. Daarnaast stimuleert dit kristal een heldere geest en geeft deze steen je inzicht in jezelf en jouw levenslessen. Seleniet hoeft niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. 

 

AFKOMST

 

Platen van selenietkristallen zijn gevonden op zowel hoge als lage plaatsen, van de Odyssee-rijke wateren van Griekenland tot artistiek Mexico, Zen-achtig Japan, het wilde Argentinië en de feeststemming van Brazilië, het is ook gevonden in de VS, Polen , Rusland en Australië – Seleniet is een steen die overal lijkt te komen.

SELENIET IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.