• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen verzonden
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

PERSBERICHT | Gem Interior - Eerlijkheid en duurzaamheid in de wereld van edelstenen en interieur

Eerlijkheid en duurzaamheid in edelstenen

Tilburg, 21 augustus 2023 - Gem Interior, een toonaangevende naam in de wereld van edelstenen en interieurartikelen, gaat verder dan alleen de esthetiek van edelstenen in het interieur. “Eerlijkheid en duurzaamheid zijn de kernwaarden die ons drijven”, aldus Oprichter en Eigenaresse Sharon Haans. In een wereld waarin de energie van edelstenen wordt gevierd, voelen we ook de verantwoordelijkheid om onze planeet en gemeenschappen te koesteren. Met een sterke visie en missie gaat Gem Interior verder dan alleen de esthetische edelstenen en mineralen om een verschil te maken in de wereld.

Groeiende interesse naar edelstenen
De groeiende interesse in edelstenen in het interieur heeft geleid tot een bloeiende markt. Terwijl velen de heilzame werking van deze natuurlijke parels erkennen, is het van cruciaal belang om de herkomst en impact van edelstenen te onderzoeken. Gem Interior, opgericht in 2021, gelooft in transparantie en toewijding om te verzekeren dat onze producten eerlijk en duurzaam zijn.

Verantwoorde keuzes in leveranciers
De basis van Gem Interior's streven naar duurzaamheid begint bij de nauwe relaties die de onderneming onderhoudt met leveranciers in de landen van herkomst van hun edelstenen en mineralen. Deze relaties stellen Gem Interior in staat om zorgvuldig te selecteren uit de meest ethische en duurzame bronnen wereldwijd. Door middel van gedegen onderzoek en uitgebreide evaluaties verzekert Gem Interior haar klanten dat elk product een verantwoorde keuze is.

Duurzaamheid betekent voor Gem het omarmen van verantwoordelijkheid ten opzichte van gemeenschappen. Leveranciers van Gem Interior dragen actief bij aan lokale initiatieven en maatschappelijke projecten, en dragen zo bij aan een betere kwaliteit van leven voor anderen. Gem Interior ziet zichzelf als een schakel in een keten van positieve verandering, en deze betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkeling vormt de kern van hun bedrijfsfilosofie”.

Met Gem Interior benadrukken we niet alleen de esthetische waarde van onze edelstenen en mineralen, maar ook de diepere betekenis van duurzaamheid en positieve impact," zegt Haans. "Wij geloven dat ons streven naar eerlijkheid, duurzaamheid en positieve maatschappelijke betrokkenheid een verschil kan maken, niet alleen in de wereld van interieur en edelstenen, maar ook in de wereld als geheel." Onze leveranciers nemen jaarlijks deel aan de ‘Conflict Mineral Survey’ van ‘The Responsible Minerals Initiative’ (RMI), een van de meest gebruikte en gerespecteerde bronnen voor bedrijven uit verschillende sectoren die zich bezighouden met verantwoorde inkoop van mineralen in hun toeleveringsketen.

Een stap naar veiligheid en eerlijke beloning
Het winnen van edelstenen is vaak zwaar en onveilig werk. Gelukkig zijn er manieren om het eerlijker te maken. Dat betekent dat de arbeiders op een veilige manier werken, goede gereedschappen hebben en een fatsoenlijk salaris krijgen. Bovendien zijn er projecten die de lokale bevolking helpen.

In kleinere mijnen is er meer overzicht en is het werk redelijk veilig. Het geld dat wordt verdiend met de verkoop komt ook terecht bij de mensen die het werk doen. Maar we moeten wel realistisch zijn: er zijn nog steeds moeilijke situaties. Soms horen we over tragische ongevallen in mijnen in landen zoals India, vooral in illegale mijnen waar kinderen werken en er veel ongelukken gebeuren. We streven naar verandering om deze situaties te verbeteren.

 

Echtheid van edelstenen en mineralen
Je ziet steeds vaker een overvloed aan nagemaakte edelstenen voorbij komen. Soms houd je gewoon plastic of glas vast, wat eigenlijk zonde is als je bedenkt dat je deze misschien wel een heel jaar onder je kussen hebt gelegd. Of dat je dag in dag uit met een stuk plastic in je broekzak rondloopt. Vaak zijn edelstenen die heel licht zijn of warm aanvoelen, simpelweg namaak. De prijs kan soms ook een aanwijzing zijn dat je te maken hebt met een neppe steen. Bij Gem Interior streven we ernaar om de waarheid over edelstenen te delen. We willen dat je altijd zeker kunt zijn van de echtheid en kwaliteit van onze producten.

Meer informatie
Gem Interior nodigt klanten, partners en gemeenschappen uit om samen te werken aan een wereld waarin bewustzijn en positieve impact hand in hand gaan. Bezoek de webshop van Gem Interior via www.geminterior.nl voor meer informatie over Gem Interior's toewijding aan eerlijke zaken, duurzaamheid en positieve verandering in de wereld. Contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar info@geminterior.nl. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.