• Gratis verzending va €50,- in NL/€75,- in BE + DE
  • 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis ophalen in Tilburg
  • Niet goed? Geld terug!

CELESTIEN

MEER OVER DE WERKING VAN CELESTIEN

SPIRITUELE WERKING VAN CELESTIEN

 

Celestien kan het beste worden gebruikt als een focuspunt van meditatie, gebed of mindfulness. Deze steen doet het heel goed als een visueel stuk in een privéruimte die wordt gebruikt voor mindfulness-oefeningen. Celestien sieraden zouden ook goed zijn voor mindfulness-totems: herinneringen aan mindfulness tijdens het dagelijks leven.

Vergeet niet om stukken altijd op te laden met hemelse energie: de zon of de maan. De zon is goed voor het aanmoedigen van levensbevestigende energie, goed voor mindfulness-oefeningen voor dagelijkse activiteiten. De maan voor emotionele intuïtieve kracht, goed voor het aanmoedigen van emotionele intelligentie en herinneringen aan bedachtzaamheid.

De celestien (engelensteen) edelsteen neemt je bij de hand en geeft motivatie en zelfvertrouwen. Depressies, apathie en verwarde gevoelens hebben geen schijn van kans tegen deze altijd positieve steen. 

*Laat Celestien niet voor langere tijd in sterk of direct zonlicht liggen, omdat hierdoor de kleur zal vervagen * Voor reiniging werken selenietplaten of platen goed voor kleinere stukken. Voor grotere geodes werkt een klein beetje Palo Santo prima.

 

ALGEMENE INFORMATIE OVER CELESTIEN

 

Celestien is een mineraal dat blauwe kristallen vormt. Celestien wordt vaak geassocieerd met goddelijke kracht en men denkt dat het het begrip, het hogere bewustzijn en de opmerkzaamheid vergroot bij gebruik in meditatie en gebed. Celestien is een mineraal dat is samengesteld uit strontiumsulfaat (SrSO4). De naam is afgeleid van het Latijnse woord Caelestis, wat 'hemels' betekent, en is geïnspireerd op de bekende tinten hemelsblauw van de kristallen. Dit mineraal kan in geodes voorkomen als kristallen. Celestien kan ook voorkomen als vezels in sedimentair gesteente: rivieren, beken en oceaanbodems.

De kristallen groeien ook vaak naast gips, anhydriet en haliet. Het kan ook voorkomen als kleurloos, wit, lichtblauw, roze, lichtgroen, lichtbruin en zwart. 

AFKOMST

 

Celestien komt wereldwijd in kleine hoeveelheden voor. De lichtblauwe exemplaren waarvan de naam is afgeleid, zijn te vinden in Madagaskar en Sicilië, Italië. Oranje exemplaren zijn gevonden in Ontario, Canada. Andere interessante namen voor het mineraal zijn Coelestine, Eschwegite (van Lévy), Sicilianite.

CELESTIEN IN DE GEM SHOP


disclaimer


Toepassing van de informatie op de website van Gem Interior is voor eigen risico. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten en iedereen kan hier anders op reageren. Het is nooit een vervanging voor medicatie en medische zorg of handelen maar kan een ondersteunende functie hebben. Raadpleeg daarom altijd bij fysieke, mentale of emotionele klachten jouw therapeut, (huis)arts of medisch specialist. Lees hier de uitgebreide versie van de disclaimer.